Vi erbjuder materialteknisk provning, utredningar och utbildning till industri och myndigheter, för kvalitetssäkring av material och processer inom bl.a. metalliska material, svetsteknik, kompositmaterial, lim, tätningsmedel, gummi, ytbehandling, drivmedel och smörjmedel. Våra tjänster inkluderar provning, material- och processkvalificering, skadeutredningar, oförstörande provning/inspektion, reparationsteknik och kemiska arbetsmiljörisker. Vår utbildningsverksamhet täcker samtliga dessa teknikområden.

I Sverige finns vi i Linköping, Karlskoga och Nyköping med sammanlagt ca 130 medarbetare med expertis inom olika materialområden.

Exova Materials Technology AB heter nu Element Materials Technology AB

Sedan den 25 juni heter vi Element. Exova Group förvärvades i juni 2017 av Element Materials Technology, för att bli en global leverantör och partner inom provning.  Element består nu av 6 200 medarbetare på 200 laboratorier i över 30 länder.

Vårt nya namn är Element Materials Technology AB, men i stort är det "business as usual", och du behåller tillsvidare dina kontaktuppgifter till oss. 

  • Vårt organisationsnummer är oförändrat, 556097-0187 (VAT SE556097018701).
  • Våra kontouppgifter är oförändrade.
  • Våra ackrediteringar och certifikat uppdateras efterhand till vårt nya namn.
  • Vårt nya företagsnamn finns med på våra offerter, rapporter och fakturor.
  • Vänligen ange vårt nya namn på era inköpsordrar, och uppdatera era register. 

Kontakta oss gärna om du har frågor, på info.se@element.com 

Läs gärna mer om Element på www.element.com