Vi hjälper dig att välja rätt ytbehandling

Inom ytteknik erbjuder Exova bred expertis för utveckling, optimering och provning av produkter och system för målning och galvanisk ytbehandling. Vi erbjuder konsultativa tjänster och provning inom ytteknik för alla typer av material.
Capabilities coatings

Våra tjänster inom ytteknik

I vårt laboratorium finns omfattande resurser för provning och kvalificering av material, produkter och processer inom ytteknik. Våra tjänster inkluderar även utvecklingsstöd inom målningssystem, produktionsstöd för kvalitetssäkring av ytbehandlingsprocesser, skadeutredningar samt utbildning inom t ex ytbehandling, lackering, rengöring och ytfelsbedömning.

Provning av färg och lack

Vi utför provning av egenskaper för lacker och ytbehandlingar i vått och härdat tillstånd.

Korrosionsprovning

I vårt korrosionslaboratorium utför vi en rad olika tester för att verifiera eller utvärdera korrosionsbeständigheten hos olika ytbeläggningar.

Läs mer om korrosionsprovning.

Rengöringsteknik

Vi utför renhetsmätningar avseende partiklar och organiska föroreningar och ämnen. Vi hjälper dig att utveckla rengöringsmetoder som uppfyller dina renhetskrav, och vi kan utvärdera rengöringsprodukter och metoder ur både en teknisk och miljömässig synvinkel.

Lackering

Vi utför våtlackering och pulverlackering av provföremål. Vi kan också utföra lackering av mindre produktionsserier. I vårt lackeringslaboratorium genomförs de praktiska momenten i våra utbildningar.

Vad ska ytan på din produkt klara?

Ytan på en produkt utsätts för olika påfrestningar beroende på applikation. Det kan handla om korrosion, nötning, hög temperatur eller frätande kemikalier. Att välja rätt ytbehandling för en produkt kan vara helt avgörande för dess livslängd. Vi hjälper dig.

Kontakta oss

Vi hjälper dig att kvalificera material och processer inom ytteknik. Kontakta oss gärna genom vårt kontaktformulär så hör vi av oss snarast.

Du kan också läsa mer om Exovas resurser inom ytteknik internationellt.